
Domaine Maillard Père & Fils Chorey-Les-Beaune Rouge 2021
Vinificatie: Na een zorgvuldige handmatige oogst vindt de selectie van de beste druiventrossen plaats. Trossen die onrijp zijn of beschadigd zijn worden systematisch gescheiden en verwijderd. Alleen de beste druiventrossen worden vervolgens in de tank geplaatst voor de vinificatie. Deze vinificatie duurt 12 tot 15 dagen bij gecontroleerde temperatuur, met dagelijks 1 tot 2 pigeages (het onderdompelen van de schillen in de most). Na de vinificatie wordt de wijn enkele dagen in de tank gelaten om te rusten.
Klimaat: Warme zomers en droge herfsten zijn gunstige omstandigheden voor een goede rijping van de druiven. Deze klimatologische omstandigheden dragen bij aan de accumulatie van suikers en kleurrijke stoffen in de druiven.
Terroir: De bodem bestaat uit kalkhoudende mergel en marnes uit het Midden- en Boven-Jura tijdperk. Het zijn bruine bodems vermengd met kiezels en grind van harde kalksteen.
Wijngaardbeheer: Traditioneel met ploegen, groene oogst en het laten hangen van 6 tot 7 trossen per wijnstok.
Rijpingspotentieel: Het is aan te raden om deze wijn na 2 tot 3 jaar flesrijping te proeven en hij kan worden bewaard van 8 tot 12 jaar.
Serveren: Past uitstekend bij gerechten met kalfsvlees en konijn.
€ 29,90

Producent

Domaine Maillard Père et Fils
Details
