Giro Ribot Cava Ab Origene Rosado Brut
Cava gemaakt met de meest moderne wijnbereidingstechnieken en de grootste zorg. De ontsteelde druiven worden koud geweekt gedurende enkele uren om de primaire aroma’s te maximaliseren. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een zeer lage temperatuur tussen 12 -14 ºC gedurende meerdere dagen. Nadien ondergaat de wijn een 2e gisting op fles volgens de traditionele “Méthode Champenoise”. Er wordt een giststam gebruikt die het mannoproteïnegehalte in de cava verhoogt om een fluweelzachte en romige mond te krijgen. De cava rijpt op zijn droesem gedurende 12 tot 20 maanden.
Kleur: kersenrose
Aroma’s: Uitbundig fruitig aroma gedomineerd door intense tonen van vers rood fruit en hints van fijne droesem en gedroogde bessen, samen met subtiele, maar toch zeer aantrekkelijke geuren van verse aardbeien.
Smaak: In de mond explodeert deze cava met sappige smaken van rood fruit, rijk, levendig en evenwichtig. Aanhoudende en aangename afdronk met goed ontwikkelde kleine en constante bubbels.
€ 14,50