Je winkelwagen

Geen producten in uw winkelwagen.

Select Page

Iole Grillo ‘IL’ Sauvignon DOC 2021

Na een nauwgezette selectie van de druiven volgt het ontstelen en fermenteren gedurende ongeveer 5 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 4 tot 5 ° C met regelmatig overpompen. Rijping vindt plaats in eiken vaten gedurende ongeveer 12 maanden op de fijne droesem met veelvuldig overpompen.

Sauvignon Blanc is een van de meest bijzondere witte druivensoorten ter wereld, rijk aan suggestieve aroma’s met een intense geur en smaak. De wijnstok Sauvignon is van Franse oorsprong en neemt in het moederland deel aan de productie van gerenommeerde en beroemde wijnen over de hele wereld, zoals Sancerre en Pouilly Fumé. Het is een internationale druivensoort, wijdverspreid in Australië, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en vele andere landen. In Friuli is de soort al honderden jaren populair. Anna van Iole Grillo beschouwt de Sauvignon druif als haar autochtone adoptie …

Gekweekt in koele gebieden zoals hier in Friuli, iets geoogst voor de volledige rijpheid van de druiven en gevinifieerd in stalen cuves, drukt het op zijn best karakteristieke aroma’s uit van duidelijke plant- en kruidachtige aard, in het bijzonder van groene peper, tomatenblad, salie, gemaaid gras, brandnetel. Aan deze aroma’s kunnn we ook die van vlier en citrus toevoegen.

Bleek strogeel, neigend naar goudkleurig. Door de latere oogst worden de meer groene klassieke tonen van Sauvignon hier afgezwakt door de tonen van exotisch fruit, vergezeld van een vrij rijk bloemig bereik. Fermentatie en rijping op eiken vaten geven de wijn complexe, kruidige, vanille en geroosterde houtaroma’s die nooit overdreven zijn.

Ideaal voor alle gelegenheden, uitstekend bij warme en koude vishapjes, zelfs gestoomd, maar ook bij vleeswaren en salami. Het is de enige wijn die wordt erkend om te combineren met sushi en sashimi. Het past goed bij gerechten op basis van vis en schaaldieren, wit vlees zoals kalfsvlees, kip en konijn. Probeer het met pasta met pesto, met groenten en dan crèmes, soepen, fluweelzacht en in het algemeen met alle aromatische bereidingen, met tomaten, paprika’s. De bekendste combinatie is zeker met asperges. In de Friuli-keuken is het een ideale combinatie met risotto met asperges, gnocchi met ricotta en munt, eieren en asperges, “Silenesla” -soep en omeletten met wilde kruiden.

 18,75

Op voorraad

Producent

Sorry, we werken nog aan een fiche voor deze producent.

Details

Producent: Iole Grillo
Regio: Friuli | Italië
Druiven: Sauvignon
Smaak: fris, mineralig, complex
Aroma: kruidg, fruitig, vanille