Je winkelwagen

Geen producten in uw winkelwagen.

Select Page

La Combarbia – Vino Nobile di Montepulciano 2018

Gabriële maakt voor zijn Vino Nobile di Montepulciano gebruik van de beste druiven uit zijn wijngaarden, gelegen op een hoogte van 300 meter met een kleirijke bodem. Deze wijngaarden worden perfect belicht door de zon. De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een spontane fermentatie met natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks. Gedurende de fermentatie wordt de temperatuur zorgvuldig gecontroleerd door regelmatig te pompen, wat ook zorgt voor een maximale extractie uit de schillen. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 18 maanden in grote vaten van Sloveense en Franse eik.

 

 25,00

Op voorraad

Producent

La Combarbia

La Combarbia, een domein met een rijke geschiedenis en een passie voor wijnmaken die teruggaat tot de jaren zestig, wordt geleid door de jonge en getalenteerde wijnmaker Gabriele Florio, die gebruikmaakt van de beste wijngaarden van Montepulciano in Toscane en biologische wijnbouwpraktijken toepast om een assortiment van uitzonderlijke wijnen te produceren, waaronder een witte en rode Toscana IGP, een Rosso di Montepulciano, en de vlaggenschipwijnen Vino Nobile di Montepulciano en Vino Nobile di Montepulciano Riserva, waarbij modern vakmanschap en traditionele methoden samenkomen in de kelder.

Details

Producent: La Combarbia
Regio: Italië | Toscane
Druiven: Sangiovese
Smaak: In de mond is het evenwichtig, geurig en knapperig. De tannines zijn zacht en delicaat met een aanhoudende afdronk.
Aroma: In de neus zijn er tonen van rode bessen, bramen met een duidelijke toon van violet.