
Marqués de Pluma Roble 2021
Gemaakt met Tinta Fina (tempranillo)-druiven van meer dan 35 jaar oude wijnstokken. De druiven worden met de hand geoogst. De wijn wordt gedurende 21 dagen op de schillen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 23ºC en vervolgens gedurende 4 maanden in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.
Intens Bigarreau kersenrood, briljant en helder met een violet gewaad.
In de neus is het zeer complex en vullend. Aromatische fruitaroma’s vanverse rode bessen en zoethout vullen elkaar aan. Er zijn ook vleugjes vanille en kruiden. Aanhoudende afdronk.
In de mond is hij soepel, goed gestructureerd en biedt hij een aangename balans tussen het fruit en het vat.
Past bij:
Gegrild varkensvlees, hert, kwartel en patrijs, konijn en haas, gegrild lamsvlees, entrecote, stoofpotten en vleessaus, everzwijn, ham, eend, varkenspoten, pizza, gegrilde kip, gebraden kip …
€ 10,50

Producent

Pinord
Details
