Osvaldo Viberti Barbera D’Alba Superiore Mancine DOC 2021 JEROBOAM
De druiven voor deze Barbera d’Alba worden geteeld op de eerder vlak gelegen wijngaarden gelegen vlak voor het wijnhuis. De zuidwestelijk georiënteerde wijngaard ligt op 300m boven de zeespiegel, de bodem is heel kalkrijk.
Na de fermentatie blijft de wijn 12 tot 14 maanden op eiken vaten, nadien wordt deze gebotteld en blijven ze minstens nog 5 maanden rusten op fles vooraleer ze verkocht worden. In het glas resulteert dit in een robijnrode wijn met een aromatische neus van rode vruchten. De langere houtrijping geeft de wijn extra tannines tov de standaard barbera van dit wijnhuis.
In de mond biedt de wijn een mooie balans tussen kracht, elegantie en aciditeit. De jaarlijkse productie telt in totaal 4000 flessen (75cl, 150cl en 300cl samen).
Past bij: eierpasta, fondue, risotto, rood vlees
€ 99,90